Konverzió javítására sokféle megoldás és javaslat létezik. Rengeteg tényezőt érdemes és kell figyelembe venni, kezdve a részletes technikai beállításoktól, a tartalmi és megjelenési kérdéseken át egészen az átfogó vállalkozási stratégiákig.

De most lépjünk egyet hátra és vizsgáljuk meg a konverzió javításának lehetőségét a folyamatok oldaláról.

4 olyan kiemelkedően fontos terület van minden vállalkozásnál (legyen az terméket vagy szolgáltatást nyújtó kisebb/nagyobb cég, webshop vagy egyéni vállalkozó), amelyek rendszeres átvizsgálása és (ahol ha szükséges) változtatások bevezetése garantáltan hozzájárul a konverzió javításához.

 

A 4 kihagyhatatlan terület: 

Vásárlói útvonal

1. Értsd meg az vásárlói útvonalat 

 

Az első lépés a konverzió javítása érdekében, ha részleteiben megérted a vásárlói útvonalat. Térképezd fel a vásárlói élmény minden egyes lépését attól a pillanattól kezdve, hogy először hall a vállalkozásodról, egészen addig a pontig, amikor fizető vásárlóvá, ügyfeleddé válik.

Bátran teszteld a folyamataidat és az ajánlataidat. Derítsd fel a szűk keresztmetszeteket, azonosítsd azokat a területeket, ahol nem elég hatékony az ügymeneted, azaz ahol nagyobb az útvonalon a lemorzsolódás. Ezáltal kiderül hova érdemes a jövőben nagyobb figyelmet, erőforrást fordítani. 

Tökéletesítsd marketingüzenetedet

2. Tökéletesítsd marketingüzenetedet

Ha marketing stratégiád nem a megfelelő látogatókat irányítja weboldaladra akkor valamin változtatnod kell. Fontos tisztában lenni a célcsoportoddal és az ő konkrét igényeikre és fájdalmas pontjaikra szabni a kommunikációt.  

Tudod az alábbi kérésekre a választ?

  • KINEK akarsz eladni?
  • MIT akarsz eladni?
  • MIÉRT akarsz eladni? 

Attól, hogy Te tudod, hogy miben vagy jó, ez másoknak nem olyan egyértelmű… 😊

A marketing üzeneteidben mindig világosan, érthetően kommunikáld és hangsúlyozd a terméked vagy szolgáltatásod egyedi termékelőnyét a célközönséged számára. Tömören és lényegre törően adj választ arra a kérdésre, hogy miben különbözöl a versenytársaidtól, miért téged válasszanak.

 

Értékesítési folyamat egyszerűsítése<br />

3. Egyszerűsítsd az értékesítési folyamatot

 

Egy további kritikus terület, ahol a vállalkozások potenciális ügyfeleket veszítenek, az maga az értékesítési folyamat.

Érdemes amennyire csak lehetséges megkönnyíteni az ügyfelek számára a vásárlást. Megéri rászánni az időt a világos és egyértelű termékleírások megfogalmazására, tesztelni és csökkenteni a vásárlási folyamat lépéseinek számát, valamint felkészült és kompetens ügyfélszolgálattal fogadni az ügyfeleket.

Műveletek racionalizálása

4.  Racionalizáld a műveleteidet

 

A konverziós arányok javítása érdekében egyszerűsítsd a műveleteidet. Ez magában foglalhatja például az ismétlődő feladatok automatizálását, a várakozási idő csökkentését és az általános ügyfélélmény javítását.

A műveletek optimalizálásával hatékonyabb és eredményesebb vállalkozást lehet kialakítani, amely jobban felkészült arra, hogy a leadeket fizető vásárlókká alakítsa.

 

Összefoglalva, egy sikeres vállalkozás felépítésének megkerülhetetlen része a folyamatok kiigazítása a konverzió javítása érdekében.

 

Az ügyfél útjának megértésével, az értékesítési folyamat egyszerűsítésével, a marketingüzenet javításával és a műveletek racionalizálásával optimalizálható a vállalkozás a jobb konverziós arányok és a nagyobb nyereségesség érdekében.

Szeretnél egy stabilan jövedelmező céget?

Ajánljuk figyelmedbe a Vállalkozásfejlesztés Garanciával programunkat!

VF garanciával ws

Gyere el online rendezvényünkre,

ahol megmutatjuk, milyen lehetőségek állnak előtted vállalkozásod fejlesztésére!

Ha tetszett ez a bejegyzésünk, 

keress további olvasnivalókat a BLOG-ok között, hallgass minket PODCAST csatornánkon és

kövess minket kedvenc közösségi média felületeiden, hogy ne maradj le semmilyen újdonságról!