Üzleti terv: mérni, elemezni, írásban rögzíteni

S a hangsúly egy üzleti terv tekintetében ezen a három műveleten van: mérni, elemezni, írásban rögzíteni. Lássuk iparágunk piaci folyamatait! Támasszuk alá számokkal, kutatásokkal a következtetéseinket! Értsük meg, hogy kik a valódi versenytársaink és mit csinálnak ők jól, és mit nem! Mi az egyediségünk, a know-how-k? Hogyan lehet ebből piaci előnyt varázsolni. Milyen innovációs tevékenységet kell végigvinnünk.

Az üzleti terv fontos része az Egyedi Piaci Ajánlatunk kialakítása

Mit rögzítünk az üzleti tervben kiegészítő szolgáltatásunkként, unikális garanciánkként a vevők felé? Hogyan fogunk többet teljesíteni annál, mint amit ígérünk? Hogyan gazdálkodjuk a bevételeinkkel? Mire érdemes költeni és mire nem? Szükségünk van-e külső finanszírozásra? Milyen formában, hogyan fogjuk a finanszírozót kompenzálni? Az üzleti tervben határozzuk meg a cégünk fedezeti pontját – tudjuk akár naponta is mérni és értékelni, ha kell! Lássuk, kikkel akarunk együtt dolgozni? Hogyan válasszuk ki a beszállítót? Hogyan válasszuk ki munkatársainkat? Az üzleti terv a csapatépítés stratégiája is egyben. Milyen szakmákból, kikkel valósítjuk meg a terveinket? Külsős bedolgozó vagy alkalmazott kell nekünk? Hogyan motiváljuk őket?

A kihagyhatatlan elem: az értékesítési politika.

Milyen marketing eszközökkel, kik fognak dolgozni és milyen költségvetés mellett? Milyen legyen az áruszerkezet, minőségi követelmény, milyen engedélyeztetési és felügyeleti költségekkel kell számolnunk? Mennyi lesz az állandó és a változó költségünk? Milyen nyereségráta mellett érdemes vállalkozni? Az üzleti terv előre szóljon, hogy mi lesz a sorsa a nyereségnek. Visszaforgatjuk, vagy osztalékban felvesszük? Megesszük, vagy újra befektetjük? Kell az a fránya írott üzleti terv!

Hol, és hogyan készülhetsz fel a legjobban üzleti tervezésből? A leggyorsabb megtérülést és a közvetlen alkalmazhatóságot garantálja az egy napos “Növekedési Workshop” programunk: 

Terv: Álom, határidővel…

Képzeld el pontosan, mit szeretnél, hogy a vállalkozásod 90 nap múlva hol tartana. De így ez még csak ÁLOM… Rendelj hozzá határidőt is és akkor már CÉL-ról beszélünk. Határozd meg, hogyan fogsz eljutni oda és máris van TERV-ed. Ugye milyen egyszerű? Dehogy…

Programunk segítségével mindezt egyszerűbbé teheted. Egyetlen nap alatt megmutatjuk Neked, hogy melyek a vállalkozásod legfontosabb területei, hogyan tekintsd át azokat és közösen meghatározzuk azokat az irányokat, amelyek a további fejlődés útján tartanak. A nap végén nem csak új gondolatokkal távozol majd, hanem kezedben lesz egy munkafüzet, amely a következő 90 nap akciótervét és tennivalóit tartalmazza.

Ezt követően kizárólag rajtad múlik, hogy ebből mennyit valósítasz meg… De ebben sem hagyunk magadra. A program részeként egy hónap múlva jelentkezünk nálad és megkérdezzük, hol tartasz és miben tudunk még segíteni Neked. Itt regisztrálj!