20 Marketing Hiba honlapra No.1

Melyek a leggyakoribb marketing hibák? Legyünk őszinték, egy sikeres marketingstratégia megalkotása a vállalkozók egyik legstresszesebb és legnyomasztóbb feladata. Sokan azt sem tudják, hol fogjanak hozzá és hibát hibára halmoznak, mire rátalálnak egy olyan stratégiára, ami végre meghozza a várt eredményeket.

Ebben a sorozatban az ActionCOACH alapítója, Brad Sugars beszélget Dr. Tony Alessandrával a leggyakoribb, azaz Top 20 marketing hibáról. Tippeket adnak ezek elkerülésére és arra, miként lehet ezt már az első alkalommal igazán jól csinálni.

A No.1. marketing hiba

Tehát mi az első számú marketing hibája a vállalkozóknak? Az ActionCOACH alapítója szerint az, ha „nincs egy marketing csapat”. Ez azt jelenti, hogy nincs egyetlen ember sem aki azon dolgozna, hogy marketing stratégia alapján érdeklődőket szerezzen a vállalkozásnak. A marketing manapság leginkább emberi tőke:

🔹Ki készíti el a közösségi média bejegyzéseket?

🔹Ki írja a blogokat?

🔹Ki kezeli a vállalkozás honlapját?

🔹Ki állítja be a SEO-t?…

Fontos kérdések!

Támpontok marketing szakember felvételéhez

Marketing szakember felvétele során 3 fontos kérdést kell megvizsgálni. Mivel az üzleti életben a marketingnek 3 fő típusa létezik, ezért ezek közül ki kell választani, hogy a vállalkozásban melyikre helyeződjön a hangsúly. Ideális eset azonban az, ha mindhárom típusra van lehetőség összpontosítani:

🔹A direct marketinges a levelezésre, az e-mailre és a telemarketingre összpontosít.

🔹Az online marketinges a közösségi médiára, a weboldalakra és a SEO-ra fókuszál.

🔹A social marketinges hálózatokat épít és a stratégiai partnerségekre koncentrál.

Ezek azok az emberek, akik potenciális ügyfeleket fognak találni a vállalkozáshoz! Fontos látni, hogy a csapatépítés elhalasztásával nem lehet pénzt megtakarítani, csak időt elvesztegetni. Az, hogy valaki ismeri a saját vállalkozását, még nem jelenti, hogy a marketingben is kellően járatos! Egyedül nem lehet mindent elintézni!

Ennek eredményeként a jó üzletet hozó, tökéletes marketing rendszer kialakításának első kulcsa, az, hogy fel kell állítani egy marketing csapatot. Képtelenség mindent egyedül megoldani. Egyszerűen nem lehetséges. Találd meg és alkalmazd a megfelelő embereket, és figyeld, ahogy vállalkozásod rohamosan növekedni kezd!

A témakör a No.2. leggyakoribb marketing hibával hamarosan folytatódik!

Ha érdekesnek találtad a 20 marketing hibával kapcsolatos bejegyzést, keress további olvasnivalókat a BLOG-ok között vagy hallgass minket PODCAST csatornánkon!

BLOG
VMP1
Podcast