Ingyenes tartalmak

Az ActionCOACH missziója a stratégia-alkotó üzleti tudás bővítése. Az itt található anyagokkal szeretnénk támogatni Téged is a sikeres cégépítésben.

Kivonat a kötetből:

Két sikertelen házasság után a barátom határozott fogadalmat tett legutóbbi sörözésünkkor: “soha többet pedagógussal!” – Hogy-hogy? – kérdeztem vissza. ‘A feleségemmel még elbírtam volna valahogy egy ágyban, no de 36 neveletlen gyerekkel!’

S ha közösen üzemeltetett pizzériából érkeztek volna a hitvesi ágyba? Ha teljesen más területen dolgozik a férj és feleség, akkor is nagyon nehéz megtalálni a helyes arányt a család és a munka között, mennyivel nagyobb kihívás ez, ha a pár nyakig benne van egy közös vállalkozásban.

Annak érdekében, hogy ne válás, vagy “szerencsésebb” esetben egymás agyára menés legyen a kapcsolat vége, a legjobb, ha a közös cégben dolgozó házastársak úgy tesznek, mintha nem is dolgoznának együtt!

Kezelési útmutatóként azt javaslom, – ha a pároddal közösen brusztoljátok a boltot, – kérdezd meg a társadat esténként, hogy hogyan telt a napja. Ne feltételezz semmit. Csak azért, mert ugyanazért a cégért dolgoztok, mindenkinek megvan a saját tapasztalata, élménye minden napról.”

Családban marad

A vállalkozói lét együtt jár egy sor kihívással, de ha ehhez hozzáadjuk, hogy a vállalkozásunkat együtt irányítjuk egy vagy több családtagunkkal, esetleg épp a házastársunkkal, az már egy teljesen új szintet jelent. 

Máshol (https://actioncoach.hu/generaciovaltas-management/) arról írunk, hogy a generációváltás, vagyis a generációs stafétabot átadása a legszebb és egyben talán a legnehezebb pillanat egy családi vállalkozás életében. Felemelő érzés, hogy egy élet munkája továbbra is a család keretein belül termeli tovább az értéket, de már a felnőtt gyermeked irányítása alatt.

Mintha két külön világ jelenne meg a fenti két bekezdésben! Pedig csak ugyanannak az éremnek a két oldaláról beszélünk!

Ügyfél- és piacismeret

Az ebook – mely hangzó változatban is elérhető – a legfrissebb amerikai ingatlanpiaci felmérés eredményeire támaszkodva mutat példát a hazai ingatlanszakma képviselőinek, és minden – piacon, ügyfeleket elérni szándékozó, kereskedelmet folytató – vállalkozás döntéshozóinak az ügyfél-ismeret fontosságáról. Az olvasó (hallgató, néző) miközben képet kap arról, kik a 2018-as év tipikus háztulajdonosai, vevői, eladói, bérlői az amerikai piacnak, rájöhet, miért nem számít “különleges üzletágnak” az ingatlanforgalmazás. A siker kulcsa itt is a mind pontosabb ügyfél- és piacismeret. Ehhez kínálunk egy könnyen alkalmazható eszközt a “buyer persona, más szóval a “vevő-avatár” megalkotásában

Magas profitnövekedés? A sikeres üzleti stratégia tényleges bizonyítéka!

Lássuk be, hogy a vállalkozások nagy
többsége a munka szépségén túl végeredményben
profitért dolgozik. A profit remek
mérőszám a cég eredményességére
nézve, nem utolsó sorban öröm a tulajdonosoknak.

A csapatépítés 5 hibája

Egyedül önmagunkban nem vagyunk
képesek minden feladatot ellátni egy
vállalkozásban, ezért elengedhetetlenül
fontos, hogy a megfelelő emberek álljanak
a vezető mögött.

A világnak munkaadókra van inkább szüksége

Gyakran halljuk X-szel vagy Z-vel kapcsolatban, hogy az „Isten is vállalkozónak teremtette!”
Vállalkozóvá válunk, és ahogy növekszenek tapasztalataink, alakul a gondolkodásmódunk, leszünk
ösztönösből egyre tudatosabb vállalakozók. Ennek a növekedésnek, fejlődésnek öt jellegzetes
lépcsőfokát lehet elkülöníteni.