Ismerj meg engem

Mester Licenc tulajdonos, üzleti coach

Szilágyi László vagyok. Az ActionCOACH nemzetközi franchise magyarországi Mester Licenc tulajdonosaként fő feladatom a franchise hazai fejlesztése, mind az ügyfeleink, mind pedig a hozzánk csatlakozó üzleti coach franchise partnereink tekintetében.

Azt hiszem, találkozásom az ActionCOACH-csal egy magától értetődő karrier folytatás… Nagyvállalati felsővezetőből “nyergeltem át” a vállalkozói létformába. Ki merem jelenteni, hogy ez egy nagyon szerencsés kombináció: korábbi tapasztalataimat nagyszerűen tudom alkalmazni mind a saját vállalkozásom fejlesztésében, mind pedig ügyfeleim támogatásában.

Szilágyi László

Szilágyi László

Az én történetem

Így kezdődött

Éppen csak megszerzett közgazdasági végzettséggel cseppentem bele a rendszerváltás éveibe. Frissen privatizált (nagy)vállalatok alkalmazottjaként testközelből volt szerencsém végignézni a magyarországi kereskedelem és ipar átalakulását. A mai piaci környezet sajátosságainak kérdéseire a válaszokat sokszor még mindig az akkor szerzett tapasztalatokból merítve találom meg.

Alig 26 évesen már egy akkor még közepes méretű élelmiszeripari termelő vállalat kereskedelmi igazgatói székében ülve kezdődött igazi építői karrierem. Üzletet, piacot, csapatot, de valójában rendszert fejlesztve érhettem el jelentős sikereket. Ez az FMCG körbe tartozó további állomásaimra is jellemző volt különböző felsővezetői pozíciókban.

Üzleti coaching

Egy új szakma, egy új iparág

Az üzleti coaching még egy nagyon új terület, de nagy örömre szolgál, hogy támogatásunkat egyre több nyitottan gondolkodó vállakozó veszi igénybe. Segítséget elfogadni nem a gyengeség beismerése, hanem egy racionális lépés: a kezünk ügyébe kerülő kapaszkodók segítségével húzzuk magunkat egyre feljebb, függetlenül attól, hogy ki tette azt oda.

Nehéz pontosan megmondani, hogy mivel is segítünk a legtöbbet, de mivel a változás legnagyobb ellenfele a megszokás, talán az a külső objektivitást lehet kiemelni elsőként, amelynek révén rá tudunk mutatni ügyfeleink saját maguk által észre nem vett lehetőségeire vállalkozásuk fejlesztésében. Erről itt olvashatsz bővebben.

Üzletfejlesztési tapasztalatok hatékony kamatoztatása

A közel 25 év alatt felhalmozott üzletfejlesztési és vezetési tapasztalatokat üzleti coach-ként igyekszem kamatoztatni. Úgy gondolom, hogy a tudás átadás és az ebből fakadó üzleti siker élményét így találhatom meg leginkább. Ezért csatlakoztam a világ vezető üzleti coach szervezetéhez, az Action Coach-hoz. Így ügyfeleim számára egy hatalmas nemzetközi tudásbázis eszköztárát a saját ismereteimmel ötvözve tudom kínálni.

Meg vagyok győződve arról, hogy a mondás, mely szerint “a befektetett munka mindig megtérül”, csak kis kiegészítéssel igaz. A befektetett átgondolt és tudatos munka térül csak meg. Minden más esetben a nagy munkában elfáradt ember csak csodálkozik: hova lett az ígért eredmény??? Az üzleti életben, a vállalkozások esetében ez különösen igaz. Ráadásul a rosszul befektetett energia nem csak eredményt nem hoz, hanem egyenesen károkat is okozhat.

Üzleti hitvallásom …

… a rendszerbe foglalt, tudatos működésen alapul, így nem esik nehezemre teljes mellszélességgel képviselni az ActionCOACH módszertani megközelítését.  Ez azzal teremti meg a vállalkozások stabil működésének hátterét, hogy a folyamatokat, felelősségi köröket, összességében a teljes működést egy konzisztens szisztéma szerint segít újraszervezni.

Személyemben megbízóként egy olyan üzleti támogató partnert kapsz, aki végigkísér a jövedelmező és önjáró vállalkozás kialakításának útján és az együttműködés eredményére garanciát is ad Neked.

Ha pedig úgy kerültél ide, hogy új kihívásokat keresve a Magad számára Te is üzleti coach szeretnél lenni, biztos lehetsz benne, hogy személyes tapasztalataimmal is tudlak segíteni abban, hogy megtaláld a számításaidat nálunk.

Részletesebb üzletépítő gondolataimat itt ismerheted meg.