A XXI. században szerte a világon egyre többen ismerik fel, hogy ahhoz, hogy az üzleti életben sikeresek legyenek üzleti coachingra is szükségük van. Az Amerikai Egyesült Államokban a  Fortune 500  listán szereplő vállalatok (azaz az ötszáz legnagyobb árbevételű, évente összeállított listán szereplő vállalat) 40%-a üzleti coachingot alkalmaz vezetőinek képzésére és fejlesztésére.

 

Kinek való az üzleti coaching?

A coaching nem pusztán a nagyok kiváltsága, minden vállalkozástulajdonos és vezető számára előnyös. A kis- és középvállalkozások is ismerik a coaching értékét. 

Ahogyan az életben általában, a vállalkozások esetében is igaz, hogy mindig minden változik. Semmi sem tekinthető állandónak vagy statikusnak. Olyan nincs, hogy valamit elrendeztél és onnantól kezdve az úgy marad és hibátlanul működni is fog. Valójában épp ellenkezőleg, a vállalkozások is folyamatosan növekednek és fejlődnek, új kihívásoknak kell megfelelniük, új gazdasági folyamatokhoz kell alkalmazkodniuk.

Éppen ezért a vállalkozói feladatok elvégzéséhez elengedhetetlen kulcsfontosságú készségek elsajátítása és új megközelítések megtalálása.

A reziliencia (azaz a rugalmas ellenállási képesség, vagyis ebben az esetben a vállalkozások azon reaktív képessége, hogy sikeresen adaptálódjanak a külső hatásokhoz) a mai folyamatosan változó világban nélkülözhetetlen. Mindenki élesen megtapasztalhatta ezt az elmúlt években, amikor a pandémia miatt életünk egy meghatározó része átkerült az online térbe. Alkalmazkodni kellett, de ha őszinték lehetünk, ennek pozitív aspektusai is voltak. Például több korábban csak személyesen leintézhetőnek tartott feladat esetében most mégis „győzött” a kényelmesebb/gyorsabb online verzió.

 

Üzleti caoching és a jövő kihívásai

 

Az elmúlt időszak ezen eseményei a coaching területét sem hagyták érintetlenül. Míg korábban sokan csak és kizárólag személyes találkozókban gondolkodtak, ma már a fizikai távolság nem akadály. Az online tér is rengeteg lehetőséget rejt, így pl.:

🔹 egyszeri online egyeztetés,

🔹 heti rendszerességű meetingek,

🔹 webináriumok,

🔹 online képzések,

🔹 a távolról, virtuális környezetben történő coaching…

A rendelkezésre álló összes technikai eszköz hasznosítható, példátlan akadálymentesítés korát éljük.

Ezek a folyamatok az ActionCOACH esetében is éreztetik a hatásukat. A digitalizáció minden pozitív hozadékát kihasználva folytatjuk az 1993 óta tartó folyamatos munkánkat. Ennek során vállalkozások és tulajdonosok ezreit szolgáltuk szerte a világon, minden elképzelhető iparágban. Az ActionCOACHnál arra specializálódtunk, hogy megmutassuk a vállalkozóknak, hogyan gazdálkodhatnak jobban az idejükkel, hozhatnak létre győztes csapatokat, termelhetnek több profitot és végső soron hogyan valósíthatják meg álmaikat.

Küldetésünk szerint a világ fejlődését támogatjuk az üzleti tudás átadása révén.

Módszerünk alapján nem mi oldjuk meg az adott problémákat, hanem ügyfeleinket tesszük képessé erre. Megközelítésünk olyan alapvető üzleti elveket alkalmaz, amelyek bármely iparág bármely üzletén alkalmazhatók. Mivel megközelítésünk minden iparágban működik, az ActionCOACH több mint 80 országban tudott terjeszkedni, és büszkén mondhatjuk, hogy több ügyfelet tanítottunk, több díjat nyertünk, több elismerést szereztünk és több nyereséget produkáltunk, mint bármely más coaching cég a világon.

Érdekel, milyen lenne együtt dolgozni egy ActionCOACH üzleti coachcsal?

Az üzleti coaching során szakértői üzletfejlesztési támogatást kaphatsz a céljaid eléréséhez!

🎯 Most a gyakorlatban, kockázatmentességgel tesztelheted, hogy milyen a közös munka egy üzleti coachcsal!

Kár lenne kihagyni!

Különleges lehetőségként most “költségmentesen” biztosítunk számodra egy olyan 360 fokos céges átvilágítást, amely segít feltárni, melyek a vállalkozásod legerősebb területei és hol lesz szükség fejlesztő beavatkozásokra. Az eredményeket pedig egy klasszikus coaching beszélgetésen – 2 órás gondolkodós, értékelő konzultáción – elemezheted ki egy üzleti coach kollégánkkal!

Használd ki ezt a kivételes lehetőséget! Jelentkezz most!

Keress további olvasnivalókat a BLOG-ok között, hallgass minket PODCAST csatornánkon

Kattintson a coach jelentese cikkért.

BLOG
VMP1
Podcast